26 Ağustos 2016 Cuma

Weider Premium Whey – İnceleme

Bu sporla ilgilenip Weider markasını bilmeyen yoktur. Kuşkusuz supplement sektörünün en önemli ve en seçkin markası. Kurucusu Joe Weider’in nasıl bir efsane olduğunu anlatmamıza gerek yok sanırım. Weider markası Amerikan malı fakat ürünleri Almanya’da üretiliyor (boşuna demiyorum Alman malından şaşmayın diye)
Piyasadaki en pahalı whey protein olan Weider Premium Whey’i gelin birlikte inceleyelim.
Bir ölçeğinde 33 gram olan bu üründe kullanım başına;
  • 20-22 gram protein
  • 9 gram karbonhidrat
  • 1 gram yağ
  • 2 gram şeker
  • 0.5 gram fiber
  • 80mg kalsiyum
  • 95 gram sodyum
Bulunmakta. Ürünün toplam kalorisi ise 120. Ürün içeriği kutu üzerinde daha iddiali halde yazıyor. Bunun nedeni ise 300 ml sütle karıştırılmış haliyle değerler verilmiş. Yani sütün içeriği protein tozunun değerlerini şişirmiş. Bizim gibi saf ve kaliteli ürün arayanlar için böyle bir içerik değeri çok hoşuma gitmese de Weider bu vardır bir bildiği diyip geçiyoruz.
Ürünün içeriği  %100 biyolojik değere sahip %20’si izole ve %60’i konsantre olan Whey proteininden oluşuyor. İzole proteinler kanınıza daha hızlı karıştığından antreman sonrası hızlıca kanınıza karışmasını istediğiniz proteini karşılıyor. Porsiyonunda %25 oraninda BCAA ve servis basina 2gram Glutamin bulundurması bakımından oldukça zengin bir ürün. Kas almak isteyenler için ideal. Bu ürünün tek sorunu her Weider’in pahalı olması. Ayrıca bir uyarı daha bu ürünü kullanırken dışarıdan tuz alımınızı aza indirin ve bol su için çünkü içindeki sodyum değeri bazıları için yüksek sayılabilir.
Tat ve Kullanım
Ürünün tadı oldukça güzel. Gereksiz tatlandırıcılar kullanılmamış gibi gözüküyor. Suyla karışımı ise gayet standart kolay karışıyor kolay temizleniyor. Ama tat ve karışım açısından başka protein tozlarından müthiş bir farkı var diyemeyeceğim.
Fiyat / Performans
Oranı Weider Premium Whey’e kimse kalitesiz diyemez. Ürün oldukça kaliteli. Fakat öyle bir unsur var ki tüm bu kalite unsurlarını geride bırakıyor. Bu protein tozunun en çok eleştirilien ve sevilmeyen tarafı : fiyatı. Gerçekten çok pahalı olan bu protein tozu, fiyatı nedeniyle çoğu sporcu tarafından tercih edilemiyor. Ürünün etkisi için de diğer kaliteli protein tozlarından ahım şahım bir farkı olmadığı için fiyat/performans oranı oldukça düşük kalıyor.
Sonuç
Ben kesinlikle en kaliteli markayı ve en pahalı supplementleri kullanmalıyım diyorsanız Weider tam size göre. Ama yook benim sokağa atacak param yok, kaliteli herhangi bir protein işimi görür diyorsanız kesinlike bu ürünü tercih etmenize gerek yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız Önemlidir. Admin Tarafından Onaylandıkdan Sonra Yayınlanacaktır. Teşekkürler